Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

12.05.2025

(poniedziałek)

Chleb zakopiański masłem, twaróg z malinami z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko z kakao/herbata malinowa.

Plasterki arbuza.

Zupa – rosół z makaronem nitki z mięsa z kurczaka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem, Udko z kurczaka opiekane z żurawiną. Surówka z młodej kapusty z jabłkiem i marchewką z dod. oliwy z oliwek.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, sałatka warzywna (jajko, ogórek kiszony, groszek zielony, kukurydza, szczypiorek, marchewka, pietruszka, por, seler) z dod. majonezu.

Herbata owoce lasu.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

mleko, gluten, seler

mleko, gluten

13.05.2025

(wtorek)

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, sałata, polędwica sopocka, szczypiorek, pomidor, kiełki, ziarno słonecznika.

Herbata z aronii.

1/2 banana.

Zupa – koperkowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka. Ryż zapiekany jabłkiem cukrem, cynamonem z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany z truskawkami.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta z ryby gotowanej z dod. ketchupu, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko, ryba

14.05.2025

(środa)

Chleb zakopiański z masłem, sałata, frankfurterka z wody z ketchupem.

Mleko z kawą/herbata z hibiskusa.

Plasterki kalarepy.

Zupa – botwinka zabielana z dod. ziemniaków na udźcu z indyka. Kluski śląskie. Filet z indyka w sosie curry. Mizeria z ogórka zielonego z dod. jogurtu naturalnego.

Kompot z truskawek/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, pasta z czerwonej fasoli z dod. majonezu, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, pestki dyni.

Herbata owoce lasu.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko, jajko

mleko, gluten

15.05.2025

(czwartek)

Płatki owsiane na mleku.

Chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, jajko krojone, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, pestki dyni.

Herbata z dzikiej róży.

100ml soku jabłko-mango.

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  na udźcu z indyka, z zieloną natką. Makaron pełnoziarnisty świderki z serem białym ze świeżymi truskawkami i borówką amerykańską z jogurtem naturalnym.

Kompot z rabarbaru i truskawek/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałatka z piersi kurczaka wędzonego ( rolada ustrzycka, ananas, groszek konserwowy, kukurydza, pestki dyni) z dod. majonezu.

Herbata mięta z miodem.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

mleko, gluten

16.05.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata, ser żółty gouda, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek, ziarno słonecznika.

 Herbata malinowa.

1/2 jabłka.

Zupa –kalafiorowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka z zieloną natką. Ryż biały. Filet z miruny po grecku z warzywami.

Kompot truskawkowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb zakopiański z masłem, sałata, filet maślany z kurczaka, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata żurawinowa.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba

mleko, gluten

19.05.2025

(poniedziałek) 

Chleb zakopiański z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko waniliowe/herbata owoce leśne.

Plasterki arbuza.

Zupa – krem z marchewki z grzankami na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki młode z koperkiem. Kotlet z jajka. Surówka z pora i jabłka z dod. jogurtu naturalnego

Kompot z czarnej porzeczki /woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, szynka Jeremiego, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, pestki dyni.

Herbata malinowa.

1/2 banana

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

mleko, gluten

20.05.2025

(wtorek)

Płatki jęczmienne na mleku.

Chleb alpejski z masłem, sałata, rolada ustrzycka, ogórek zielony, papryka, szczypiorek, kiełki, pestki dyni.

Herbata z dzikiej róży.

1/2 banana.

Zupa – ogórkowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka, z zieloną natką. Kasza gryczana. Karczek wieprzowy pieczony. Surówka z selera z marchewką i jabłkiem.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Bułka wrocławska z masłem.

Koktajl na jogurcie naturalnym z truskawkami, bananami i mango.

Herbata mięta z miodem

1/2 jabłka 

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten

mleko, gluten

21.05.2025

(środa)

Chleb żytni masłem, sałata, pasta z jajka z dod. awokado, papryka, szczypiorek, ogórek zielony, pestki dyni.

Mleko z kawą/herbata malinowa.

1/2 jabłka

Zupa – zalewajka z ziemniakami na udźcu z indyka z zieloną natką. Kluski leniwe z cukrem trzcinowym i cynamonem. Truskawki świeże.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta z tuńczyka, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony, ziarno słonecznika.

Herbata owoce lasu.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten

mleko, gluten, ryba

22.05.2025

(czwartek)

Kasza kukurydziana na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, sałata, ser mozzarella, pomidor, ogórek zielony, papryka, szczypiorek, kiełki.

 Herbata z dzikiej róży.

100 ml soku jabłko-burak.

Zupa - pomidorowa z ryżem zabielana na udźcu z indyka, z zieloną natką. Młode ziemniaki z koperkiem. Kotlet mielony. Sałata masłowa z jogurtem naturalnym.

Kompot z rabarbaru /woda mineralna niegazowana

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka herbowa, ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka, pestki słonecznika.

Herbata z dzikiej róży.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

mleko, gluten

23.05.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata, jajecznica ze szczypiorkiem po angielsku, szczypiorek, pomidor, rzodkiewka, pestki dyni.

Mleko z kakao/herbata z żurawiny.

1/2 jabłka.

Zupa –brokułowa zabielana z ziemniakami na udźcu z indyka  z natką pietruszki. Młode ziemniaki z koperkiem. Kotlet z ryby – filet z miruny. Ogórek małosolny.

Kompot z truskawek/woda mineralna  niegazowana.

Chałka z masłem.

Budyń waniliowy z musem z malin

Herbata owoce lasu.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

mleko, gluten

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne