Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

20.01.2025

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, twaróg z malinami z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko z kakao/herbata z dzikiej róży.

1/2 gruszki.

Zupa – cebulowa z groszkiem ptysiowym na wywarze z warzyw. Kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej w sosie pieczeniowym. Surówka z marchewki z chrzanem.

Kompot z wiśni/woda niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałatka z kukurydzy, ananasa i frankfurtek, szczypiorek, ser żółty z dodatkiem majonezu.

Herbata mięta z miodem i cytryną.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko

21.01.2025

(wtorek)

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta jajeczna ze szczypiorkiem z dod. majonezu, ogórek kiszony, papryka, pomidor, kiełki, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

Plasterki melona.

Zupa – ogórkowa z ryżem zabielana na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem. Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym. Surówka z sałaty lodowej z ( pomidorkami koktajlowymi i koperkiem) z oliwą z oliwek.

Kompot z truskawkowy/woda mineralna niegazowana.

Ciasto drożdżowe

Mleko waniliowe

Herbata owocowa

1/2 jabłka

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten

gluten, mleko

22.01.2025

(środa)

Płatki jęczmienne na mleku.

Chleb alpejski z masłem, sałata, polędwica sopocka, papryka, szczypiorek, pomidor, ziarno słonecznika.

Herbata żurawinowa.

1/2 mandarynki.

Zupa – gulaszowa z ziemniakami na udźcu z indyka, z zieloną natką. Naleśniki z jabłkami posypane cukrem pudrem. 1/2 brzoskwini. 

Kompot z czarnej porzeczki/woda mineralna  niegazowana.

Chleb z żytni z masłem, pasta z ryby gotowanej z dod. majonezu, ogórek kiszony, szczypiorek, rzodkiewka, pestki dyni.

Lemoniada z pomarańczy, cytryny i imbiru z modem.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko, mleko

seler, gluten, ryba

23.01.2025

(czwartek)

Chleb żytni z masłem, sałata, ser mozzarella wędzona, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika..

Herbata malinowa.

100ml soku jabłko-burak.

Zupa – pomidorowa zabielana z makaronem świderki na udźcu z indyka, z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem. Filet z piersi kurczaka panierowany. Fasolka szparagowa z masłem i bułką.

Kompot z czarnej porzeczki/woda niegazowana.

Chałka z masłem.

Kasza manna na mleku z musem malinowym.

Herbata malinowa.

1/2 banana. 

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko

24.01.2025

(piątek)

Chleb zakopiański z masłem, sałata, szynka herbowa, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Mleko z kakao/herbata hibiskus.

1/2 jabłka.

Zupa – pieczarkowa z makaronem nitki  na udźcu z indyka z natką pietruszki.

Kasza bulgur. Ryba miruna po grecku z warzywami.

Kompot z czarnej porzeczki/woda niegazowana.

Chleb krojony  z masłem, sałata, humus z fasoli białej z dod. majonezu, szczypiorek, ogórek kiszony, papryka, pestki dyni.

Herbata z dzikiej róży.

1/2 kaki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba

gluten, mlek, jajko

27.01.2025

(poniedziałek) 

Chleb żytni z masłem, sałata, twarożek ze szczypiorkiem z dod. jogurtu naturalnego. Mleko z kakao/herbata owoce lasu.

1/2 gruszki

Zupa – kalafiorowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka. Makaron kokardki. Filet z piersi kurczaka w sosie curry. Surówka z  kapusty pekińskiej z (marchewką, jabłkiem, kukurydzą, żurawiną).

Kompot agrest-truskawka/woda mineralna niegazowana.

Chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, jajko krojone szczypiorek, pomidor, papryka, kiełki, pestki dyni.

Herbata malinowa.  

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, jajko

28.01.2025

(wtorek) 

Płatki owsiane na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, sałata, schab kruchy, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

1/2 banana

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej - pęczak na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem, Karczek w sosie żurawinowym.

Surówka z pora, jabłka i marchewki z dod. majonezu

Kompot z truskawek/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, kukurydza, por, groszek zielony, jabłko, ogórek kiszony jajko) z dod. majonezu. Herbata z hibiskusa.

1/2 mandarynki.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko, jajko

29.01.2025

(środa)

Chleb graham z masłem, kiełbaska rajska z wody, z sosem tysiąca wysp.

Mleko z kawą inką/herbata czarna porzeczka z cytryną.

1/2 gruszki

Zupa – barszcz ukraiński z ziemniakami na udźcu z indyka z zieloną natką. Ryż biały z jogurtem naturalnym z jagodami.

Plaster ananasa.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb razowy z masłem, paprykarz z tuńczyka z kaszą jaglaną, ogórek kiszony, szczypiorek, rzodkiewka, pestki dyni. Herbata żurawinowa.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko, ryba

30.01.2025

(czwartek)

Kasza kukurydziana na mleku.

Chleb żytni z masłem, sałata, ser żółty gouda, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

100 ml soku marchew-pomarańcza.

Zupa – jarzynowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet ze schabu panierowany. 

Brokuł z masłem i ziarnem słonecznika.

Kompot z wiśni/woda mineralna  niegazowana.

Bułka wrocławska z masłem.

Kisiel malinowy.

Herbata owoce lasu.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko

31.01.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata, pasta jajeczna ze szczypiorkiem z dod. majonezu, pomidor, ogórek kiszony, papryka , ziarno słonecznika.

Mleko z kakao/herbata owocowa

1/2 kaki.

Zupa – krem z marchewki zabielany z grzankami czosnkowymi z dod. mleczka kokosowego na wywarze z warzyw. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet z fileta z miruny. Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem z dod. oliwy z oliwek.

Chleb razowy z masłem, sałata, szynka z kresowej papryka, szczypiorek, ogórek zielony, ziarno słonecznika.

Herbata mięta z miodem i cytryną.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba

gluten, mleko

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne