Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

14.04.2025

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, ser biały z brzoskwinią z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko z kakao/herbata owoce lasu.

Plasterki kalarepy.

Zupa – koperkowa zabielana na udźcu z indyka. Ziemniaki purre. Pierś z kurczaka panierowana. Mizeria z ogórka zielonego z jogurtem naturalnym i śmietaną. Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, humus z fasoli białej z dod. majonezu, ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki.

Herbata mięta z miodem i pomarańczą.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, jajko

15.04.2025

( wtorek)

Płatki owsiane na mleku.

Chleb alpejski z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, pestki dyni.

Herbata z hibiskusa.

1/2 banana.

Zupa –kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami. Kasza jęczmienna pęczak. Karczek w sosie żurawinowym. Marchewka z jabłkiem.

Kompot ze śliwek/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, ser żółty oczko, ogórek zielony, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, ziarno słonecznika.

Herbata malinowa.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko

16.04.2025

(środa)

Śniadanie wielkanocne godzina: 9:00

Chleb żytni z masłem, kiełbaska biała z wody, 1/2 jajka kurzego, ćwikła, chrzan ze śmietaną, szynka pieczona, sałata, kiełki, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek.

Herbata z  hibiskusa.

1/2 jabłka

Obiad o godzinie 14:00

Zupa - barszcz biały z białą kiełbasą z 1/2 jajkiem i ziemniakami, z majerankiem. Ryż paraboliczny z prażonym jabłkiem z jogurtem naturalnym i musem z truskawek.

Kompot z czarnej porzeczki/woda mineralna niegazowana.

Podwieczorek o godzinie 12:00

Babka cytrynowa piaskowa.

Mleko waniliowe/herbata malinowa.

1/2 banan.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, mleko, jajko

mleko, gluten, jajko

17.04.2025

(czwartek)

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, sałata, ser mozzarella, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, ziarno słonecznika.

100 ml jabłko-burak.

Plasterki kalarepy.

Zupa – krem z marchewki z groszkiem ptysiowym z dod. mleczka kokosowego na wywarze z warzyw. Ziemniaki z koperkiem. Pulpet w sosie chrzanowym. Surówka z kapusty pekińskiej z ( jabłkiem, marchewką, czerwoną cebulą, żurawiną) z dod. oliwy z oliwek  

Kompot truskawkowy/woda mineralna  niegazowana

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka Jeremiego , pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata z owoców lasu.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko, jajko

gluten, mleko

18.04.2025

(piątek)

Chleb żytni z masłem, sałata, schab biały, szczypiorek, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka, pestki dyni. 

Mleko z kawą/herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Zupa – ogórkowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka z zieloną natką. Makaron świderki pełne ziarno z serem białym i rodzynkami. 1/2 ananasa.

Kompot ze śliwek/woda mineralna  niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, jajko krojone szczypiorek, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka, pestki dyni. 

Lemoniada z pomarańczy i cytryny z miodem.

1/2 gruszki

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, jajko

21.04.2025

(poniedziałek) 

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

Alergeny które mogą występować w potrawach

 

 

 

22.04.2025

(wtorek)

Chleb żytni z masłem, sałata, ser żółty, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony, pestki dyni.

Herbata z owoców lasu.

Plasterki kalarepy.

Zupa – pomidorowa z ryżem na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem.  Kotlet z marchewki. 

1/2 ogórka kiszonego.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, pasta z ryby gotowanej, rzodkiewka, papryka, ogórek kiszony, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, ryba

23.04.2025

(środa)

Płatki jęczmienne z mlekiem.

Chleb alpejski z masłem, sałata, polędwica sopocka, szczypiorek, pomidor, rzodkiewka, ziarno słonecznika.

Herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Zupa – barszcz czerwony zabielany z ziemniakami na udźcu z indyka. Pierogi z serem białym polane jogurtem naturalnym z musem z jagód. 1/2 brzoskwini.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb zakopiański z masłem, humus z cieciorki, szczypiorek, rzodkiewka, papryka, ogórek kiszony.

Lemoniada z pomarańczy i grejpfruta z  miodem.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko, jajko

gluten, mleko

24.04.2025 (czwartek)

Chleb zakopiański z masłem, ser rolada ustrzycka, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Mleko waniliowe/herbata hibiskus.

100 ml soku marchew-pomarańcza.

Zupa – jarzynowa zabielana na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet mielony z mięsa mieszanego. Buraki duszone.

Kompot ze śliwek/ woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, szynka konserwowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka, pestki dyni.

Herbata z owoców lasu.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko

25.04.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata, frankfurterka z wody z ketchupem.

Mleko z kawą/herbata z żurawiną.

1/2 banana.

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej drobnej na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem. Filet z miruny panierowany. Surówka z kiszonej kapusty z ( jabłkiem, marchewką, czerwoną cebulą ) z dod. oliwy z oliwek.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana. 

Chałka z masłem

Budyń waniliowy z musem z malin.

Herbata malinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne