Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

09.06.2025

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, twaróg z brzoskwiniami z dod. jogurtu i banana naturalnego. Mleko z kakao/herbata owoce lasu.

Plasterki arbuza

Zupa – koperkowa z dodatkiem ziemniaków na udźcu z indyka. Młode ziemniaki Medalion z kurczaka w panierce.. Kalafior z bułką tartą

Maślanka naturalna/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, pasta z fasoli czerwonej z dod. majonezu, ogórek kiszony, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

10.06.2025

(wtorek)

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka herbowa, ogórek zielony, szczypiorek, papryka, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

1/2 jabłka

Zupa – krem z marchewki z groszkiem ptysiowym Kasza bulgur z mięsem z indyka z warzywami (marchew, cukinia, pieczarka, por, kukurydza, cebula, groszek zielony, papryka) z ziołami prowansalskimi

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, ser żółty, pomidor, szczypiorek, ziarno słonecznika.  

Herbata malinowa.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko, jajka

gluten, mleko

11.06.2025

(środa)

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta jajeczna, szczypiorek, ogórek małosolny, rzodkiewka, ziarno słonecznika.

Herbata z hibiskusa.

Plasterki melona

Zupa - ogórkowa z ziemniakami zabielana na udźcu z indyka z zieloną natką. Naleśniki z serem białym posypane cukrem pudrem ze świeża borówką amerykańską i świeżymi truskawkami.

Kompot z rabarbaru/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka Jeremiego, ogórek małosolny, rzodkiewka, papryka, szczypiorek, pestki dyni.

Lemoniada z cytryny z miodem

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, mleko, jajko

mleko, gluten

12.06.2025

(czwartek)

Kasza kukurydziana na mleku.

Chleb wieloziarnisty z masłem, schab biały, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, pestki dyni.

Herbata owoce lasu.

100 ml soku jabłko-mango

Zupa – botwinka zabielana z 1/2 jajka na udźcu z indyka z zieloną natką. Ziemniaki z koperkiem. Schab pieczony. Mizeria z ogórka zielonego z dod. jogurtu naturalnego.

Kompot wieloowocowy/ woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałatka jarzynowa z (jajka, szczypiorku, rzodkiewki, groszek zielony, kukurydza)  z dodatkiem majonezu.

Herbata dzika róża.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, jajko

13.06.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata, rolada ustrzycka, papryka, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony, ziarno słonecznika.

Mleko z kawą/herbata owocowa.

1/2 banana.

Zupa – pieczarkowa z kaszą jaglaną zabielana na udźcu z indyka z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet z ryby miruna. Surówka z młodej kapusty z jabłkiem, marchewką i czerwoną cebulą.

Kompot z rabarbaru/ woda mineralna niegazowana.

Chleb graham z masłem, sałata pasta z wędliny, ogórek małosolny, rzodkiewka, papryka, szczypiorek, pestki dyni.

. Herbata owoce lasu.

 

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba

gluten

16.06.2025

(poniedziałek) 

Chleb żytni z masłem, twaróg z ogórkiem zielonym i szczypiorkiem z dod. jogurtu naturalnego i śmietany.

Mleko z kakao/herbata z hibiskusa.

Plasterki arbuza.

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej na udźcu z indyka z zieloną natką. Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Kompot z czarnej porzeczki /woda mineralna niegazowana.

Chleb zakopiański z masłem, jajko krojone, ogórek małosolny, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata leśna.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler

gluten, jajko

17.06.2025

(wtorek)

Płatki owsiane na mleku. Chleb krojony z masłem, sałata, szynka krucha, ogórek zielony, papryka, pestki dyni.

Herbata hibiskus.

1/2 jabłka

Zupa – pomidorowa z ryżem zabielana na udźcu z indyka z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet mielony. Sałata masłowa ze śmietaną. 

Kompot truskawkowy/woda mineralna niegazowana.

Chałka z masłem.

Kisiel truskawkowy.

Herbata – mięta z miodem i pomarańczą.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach

gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

18.06.2025

(środa)

Chleb zakopiański z masłem, frankfurterka z wody z keczupem

Mleko z kakao/herbata z dzikiej róży.

Plasterki kalarepy.

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Makaron z serem białym, posypany cukrem trzcinowym i cynamonem. Plaster ananasa.

Kompot wieloowocowy/woda niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta z ryby gotowanej, ogórek zielony, pomidor, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata hibiskus.

1/2 jabłka

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko, ryba

19.06.2025 (czwartek)

 

ŚWIĘTO

 

ŚWIĘTO

-

 

ŚWIĘTO

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko

20.06.2025

(piątek)

Chleb krojony z masłem, sałata,ser mozzarella, pomidor, szczypiorek.

Herbata malinowa.

1/2 jabłka.

Zupa – rosól z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Potrawka z kurczaka z warzywami. 1/2 ogórka małosolnego.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem sałata, jajko rojone, ogórek małosolny, szczypiorek, papryka, pestki dyni. Herbata malinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne