Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

08.04.2024

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, twaróg zjagodami.

Mleko z czekoladą/herbata żurawinowa.

1/2 jabłka.

Zupa – pomidorowa z ryżem zabielana na udźcu z indyka z natką pietruszki.Ziemniaki z koperkiem. Kotlet mielony. Sałata masłowa z jogurtem naturalnym.

Kompot truskawkowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka Jeremiego,papryka, szczypiorek, ogórek zielony, ziarno słonecznika.

Herbata malinowa.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

09.04.2024

( wtorek)

Płatki owsiane na mleku.

Chleb alpejski z masłem, sałata, rolada ustrzycka, papryka, ogórek zielony, szczypiorek, pestki dyni.

Herbata malinowa.

Plasterki kalarepy.

Zupa – kalafiorowa zabielana z ziemniakami na udźcu z indyka z zieloną natką. Kasza jęczmienna- pęczak, szynka wieprzowa w sosie musztardowym. Mini marchewka z płatkami migdałów.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, pasta z papryki i ziaren słonecznika, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypiorek.

Herbata owoce lasu.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

10.04.2024

(środa)

Chleb krojony z masłem, jajecznica po angielsku ze szczypiorkiem.

Mleko z kawą/herbata z aronii.

1/2 gruszki

Zupa – barszcz ukraiński zabielany na udźcu z indyka. Kluski śląskie. Filet z kurczaka w sosie curry.

1/2 ogórka kiszonego.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, humus z białej fasoli, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, pestki dyni. Herbata malinowa.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, mleko

mleko, gluten

11.04.2024

(czwartek)

Chleb królewski z masłem, sałata, szynka z indyka, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, ziarno słonecznika. Mleko z kakao/herbata żurawinowa.

100ml soku jabłko-truskawka.

Zupa – krem z brokuła z groszkiem ptysiowym. Naleśniki z musem z jabłek i cukrem pudrem.

1/2 ananasa.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, ser żółty - gouda, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata malinowa.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko, jajko

gluten, mleko

12.04.2024

(piątek)

Chleb zakopiański z masłem, sałata, pasta jajeczna, papryka, szczypiorek, pomidor, pestki dyni.

Herbata owoce lasu.

1/2 jabłka

Zupa – kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami z zieloną natką. Kasza bulgur. Ryba filet z miruny po grecku z warzywami.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Bułka wrocławska

Kisiel malinowy.

Herbata z dzikiej róży.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, ryba

gluten, mleko

15.04.2024

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, sałata, szynka herbowa, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, ziarno słonecznika.

Mleko z kakao/herbata z malin.

1/2 banana.

Zupa – jarzynowa zabielana na udźcuz indyka z zieloną natką. Ziemniaki z masłem. Medalion z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami. Młoda kapusta zasmażana.

Kompot z czarnej porzeczki/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałata, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, papryka, ogórek kiszony, pestki dyni.

Herbata z owoców lasu.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, ryba

16.04.2024

(wtorek)

Płatki owsiane na mleku.

Chleb królewski z masłem, sałata, mozzarella wędzona, szczypiorek, pomidor, rzodkiewka, pestki dyni.

Herbata żurawinowa.

1/2 gruszki.

Zupa – Kasza manna na rosole z mięsa mieszanegoz zieloną natką. Makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną. Marchewka z chrzanem.

Kompot z truskawek/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, pasta z ryby gotowanej, rzodkiewka, papryka, ogórek kiszony, ziarno słonecznika.

Herbata mięta z miodem i pomarańczą.

Mus owocowy.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, ryba

17.04.2024

(środa)

Chleb żytni z masłem, twaróg z ogórkiem zielonym i rzodkiewką z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko z czekoladą/herbata z dziką różą.

1/2 jabłka.

Zupa – ogórkowa zabielana z ziemniakami z zieloną natką na udźcu z indyka. Kasza gryczana. Schab w sosie żurawinowym. Sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi.

Kompot wieloowocowy/ woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, sałatka wiosenna (szynka, ser żółty, ananas, kukurydza, ogórek zielony, rzodkiewką, szczypiorek) z dodatkiem majonezu.

Herbata z aronii.

Plasterki kalarepy.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

18.04.2024 (czwartek)

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb alpejski z masłem, jajko krojone, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata hibiskus.

100 ml soku marchew-pomarańcza.

Zupa – koperkowa zabielana z ziemniakami na udźcu z indyka. Kluski leniwe z sera białego z rodzynkami z masłem, cukrem trzcinowym i cynamonem. 1/2 brzoskwini.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, pasta z wędliny, ogórek zielony, rzodkiewką, szczypiorek.

Herbata z aronii.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, jajko

gluten, mleko

19.04.2024

(piątek)

Chleb żytni z masłem. sałata, ser żółty, szczypiorek, pomidor, rzodkiewka, ziarno słonecznika.

Herbata malinowa.

1/2 gruszki.

Zupa – grochowa udźcu z indyka z zielona natką i majerankiem. Ziemniaki z koperkiem Ryba filet z miruny w panierce. Surówka z kapusty pekińskiej z (marchewką, jabłkiem, czerwoną cebulą i żurawiną).

Kompot z czarnej porzeczki/woda mineralna niegazowana.

Chałka z masłem

Kasza manna na mleku z musem z truskawek.

Herbata mięta z miodem i pomarańczą

1/2 banana

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba

gluten, mleko

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne