Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

w formie szwedzkiego stołu

OBIAD

PODWIECZOREK

31.03.2025

(poniedziałek)

Chleb zakopiański z masłem, sałatą, twaróg z malinami z dod. jogurtu naturalnego.

Mleko z kakao/herbata owocowa.

Plasterki kalarepy.

Zupa – krupnik z kaszy jęczmiennej drobnej z dod ziemniaków na mięsie mieszanym. Makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną z dod. pieczarek.

Kompot z truskawek/woda mineralna  niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, pasta z  fasoli czerwonej z dod. majonezu, szczypiorek, papryka, ziarno słonecznika.

Herbata malinowa.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, jajko

gluten, mleko, jajko

01.04.2025

(wtorek)

Płatki owsiane na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem, sałata, pasta jajeczna z dod. awokado, szczypiorek, ogórek zielony, papryka, kiełki, pestki dyni.

Herbata z hibiskusa.

1/2 gruszki.

Zupa – marchewkowa z ziemniakami zabielana z dod. mleczka kokosowego na udźcu z indyka z zieloną natką. Ryż biały z jabłkiem zapiekany z jogurtem naturalnym i musem z truskawek. 1/2 brzoskwini

Kompot z czarnej porzeczki/woda niegazowana.

Chleb krojony z masłem, sałata, pasta z  wędliny z dod. majonezu i musztardy, szczypiorek, ogórek zielony, papryka, ziarno słonecznika.

Lemoniada z pomarańczy i grejpfruta z miodem.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten

gluten, mleko

02.04.2025

(środa)

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka Jeremiego, szczypiorek, rzodkiewka, papryka, ogórek zielony, ziarno słonecznika. Herbata z aronii.

Mus owocowy.

Zupa – kalafiorowa z ziemniakami zabielana z natką pietruszki na udźcu z indyka. Makaron spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym. 1/2 ogórka kiszonego.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb zakopiański  z masłem, paprykarz z tuńczyka i kaszy jaglanej, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek zielony, papryka, pestki dyni.  Herbata żurawinowa.

1/2 mandarynki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten,

seler, jajko, gluten, mleko

mleko, gluten, ryba

03.04.2025

(czwartek)

Chleb żytni z masłem, sałata, szynka konserwowa, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypiorek, pestki dyni.

Herbata malinowa.

1/2 banana.

Zupa – barszcz czerwony zabielany z ziemniakami na udźcu z indyka z majerankiem. Kasza gryczana, strogonow z szynki wieprzowej z dodatkiem (cukinia, papryka, ogórek kiszony, groszek zielony, kukurydza).

Kompot ze śliwek/woda mineralna niegazowana.

Bułka wrocławska.

Kisiel malinowy.

Herbata owoce lasu.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten,

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

04.04.2025

(piątek)

Chleb zakopiański z masłem, frankfurterka z sosem tysiąca wysp.

Herbata żurawinowa.

100 ml soku jabłko - mango.

Zupa – pieczarkowa z makaronem nitki zabielana na maśle z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet z ryby – miruna panierowany. Surówka z kiszonej kapusty z (jabłkiem, marchewką ,cebulą z dod. oliwy z oliwek). Kompot z czarnej porzeczki.

Żulik z masłem.

Kasza manna na mleku z musem z jagód.

Herbata malinowa.

1/2 gruszki.

 

mleko, gluten

seler, gluten, ryba, mleko

gluten, mleko, soja

07.04.2025

(poniedziałek) 

Chleb zakopiański z masłem, twaróg ze szczypiorkiem z dod. jogurtu naturalnego. Mleko z kawą inką/herbata hibiskus.

1/2 banana.

Zupa – pomidorowa z ryżem zabielana na udźcu z indyka z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet mielony z mięsa mieszanego. Sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i koperkiem z dod. oliwy z oliwek.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb graham z masłem, pasta z papryki z ziaren słonecznika, ogórek kiszony, rzodkiewka, szczypiorek.

Herbata zielona z opuncją.

1/2 gruszki.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, gluten, mleko

gluten, mleko

08.04.2025

(wtorek) 

Chleb krojony z masłem, sałata, szynka z indyka, papryka, pomidor, szczypiorek, pestki dyni.

Mleko z kawą/herbata z hibiskusa.

1/2 mandarynki

Zupa – barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany na udźcu z indyka z zieloną natką i koperkiem. Kluski leniwe z cukrem trzcinowym i cynamonem. Borówki amerykański.

Kompot z wiśni/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, jajko krojone, szczypiorek , ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka, ziarno słonecznika.

Herbata prosto z lasu.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach

mleko, gluten

seler, jajka, gluten, mleko

gluten, mleko, jajko

09.04.2025

(środa)

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb wieloziarnisty żytni z masłem, sałata, ser rolada ustrzycka, ogórek kiszony, papryka, szczypiorek, kiełki, ziarno słonecznika.

Herbata z dzikiej róży.

1/2 jabłka.

Zupa – kapuśniak z kiszonej kapusty na udźcu z indyka z zieloną natką i koperkiem. Kasza kus-kus z mięsem z indyka z warzywami ( marchew, cukinia, pieczarka, por, kukurydza, cebula, groszek zielony, papryka) z ziołami prowansalskimi

Kompot z truskawek/woda mineralna niegazowana.

Chleb krojony z masłem, pasta z brokuła i sera fety, szczypiorek, papryka, ogórek kiszony, pestki dyni..

Herbata z żurawiny.

1/2 jabłka.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten

gluten, mleko

10.04.2025

(czwartek)

Chleb zakopiański z masłem, jajecznica po angielsku ze szczypiorkiem.

Mleko z kawą/herbata z hibiskusa.

100 ml – soku jabłko-jarmuż.

Zupa – krupnik ryżowy na udźcu z indyka z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem. Kotlet z kalafiora. Surówka z buraka i jabłka.

Kompot wieloowocowy/woda mineralna niegazowana.

Chleb żytni z masłem, sałatka z piersi kurczaka wędzonego ( ser żółty, ananas, kukurydza) z dod. majonezu.

Herbata czarna porzeczka z cytryna.

1/2 mandarynki.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten, jajko

seler, gluten, jajko

gluten, mleko

11.04.2025

(piątek)

Chleb żytni z masłem, sałata, szynka z indyka, papryka mix, pomidor, szczypiorek, ziarno słonecznika.

Herbata hibiskus.  

Plasterki kalarepy.

Zupa – krem z brokuła zabielany z groszkiem ptysiowym na udźcu z indyka. Ziemniaki z koperkiem. Ryba – filet z miruny w jajku. Surówka z kapusty pekińskiej z (jabłkiem i marchewką z żurawiną) z dod. oliwy z oliwek.

Kompot truskawkowy/woda mineralna niegazowana.

Chałka z masłem.

Budyń waniliowy z musem z malin.

Herbata mięta z miodem i pomarańczą.

1/2 banana.

Alergeny które mogą występować w potrawach:

mleko, gluten

seler, gluten, ryba, mleko, jajko

gluten, mleko

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne